Archief

Het lijkt goed te komen met respijthuis Maasdijk

Het lijkt alsnog goed te komen met de plannen voor een respijthuis in Maasdijk. Nadat er vragen zijn gesteld door de fractie van GemeenteBelang Westland is er schot in de zaak gekomen en zou er zelfs, als alles meezit, over 4 maanden gestart kunnen worden met de aanbouw die benodigd is.

In totaal moet er 200 vierkante meter naast het oude bankgebouw aan de Korte Kruisweg bijkomen. Om dat te realiseren is er een bodemonderzoek gedaan en moet er nog een vergunning komen van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het is nu wachten op de vergunningen.

De Maasdijkse initiatiefnemers spraken vanaf 2015 uitvoerig met de gemeente over een respijthuis in het dorp. Maar daar bleef het lange tijd bij. Uiteindelijk waren eind vorig jaar de plannen klaar en werd een bestemmingsplanwijziging ingediend. Dat zou volgens de gemeente 6 maanden duren.

Maar van verschillende coördinerende ambtenaren hebben de initiatiefnemers later te horen gekregen dat de procedure voor een groot deel opnieuw moet worden doorlopen, omdat niet alles goed zou zijn gegaan. En dat zou opnieuw minimaal 34 weken duren.

De beantwoording op de vragen van GemeenteBelang Westland, over onder meer het waarom het zo lang heeft geduurd voordat de gemeente ermee aan de slag is gedaan, laat overigens nog even op zich wachten. Waarschijnlijk komt die over twee weken beschikbaar.

Eerder deze week werd onderstaand item hierover uitgezonden: