Archief

Aantal fietssluizen in Opstalweg staat niet vast

Het aantal van vijf fietssluizen in de Opstalweg in Naaldwijk is allerminst zeker. Volgens verkeerswethouder Meijer is de locatie en het aantal van de fietssluizen in het wegvak 'bespreekbaar'.

Dinsdagavond kwam de reconstructie van de Opstalweg aan de orde in de Westlandse begrotingsbehandeling. Tuinder René Lievaart aan de Opstalweg zet grote vraagtekens bij vijf fietssluizen. Volgens hem zorgt dat voor juist meer vertraging bij weggebruikers. Eerder deelde hij zijn zorgen in ons televisiejournaal.

Verkeerswethouder Meijer zegt, dat zich nu een unieke kans voordoet om verschillende werkzaamheden aan de Opstalweg in één keer uit te voeren. Vanaf 22 november wordt het CO2 netwerk van OCAP aangelegd, wordt de Opstalweg verkeersveiliger gemaakt met vijf fietssluizen en de kruising met de Geestweg wordt onder handen genomen.

De Geestweg is in de laatste week voor Kerst alleen vanaf de Secretaris Verhoeffweg per auto bereikbaar. Voor fietsers blijft het kruispunt wel open. Met tekstkarren en nieuwsberichten zal de gemeente erop wijzen, dat de winkeliers vanaf één kant dus bereikbaar blijven.

VVD Westland stelt voor om de werkzaamheden aan de Opstalweg in ieder geval over de Kerst en het Nieuwjaar te 'tillen'. "De N467 is dan weer open én de ondernemers kunnen ondernemen. Ook dát is werk met werk maken", aldus lijsttrekker en huidig raadslid Sander Zuyderwijk.

Vorige week maakten wij onderstaande reportage over het werk aan de Opstalweg.