Archief
archieffoto raadszaal Westland

archieffoto raadszaal Westland

Reacties van fracties op kwestie Van der Tak

Verontwaardiging en ongeloof bij de verschillende Westlandse gemeenteraadsfracties woensdag, nadat bekend is geworden dat oud burgemeester Sjaak van der Tak een ton zou hebben toegezegd aan cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst.

Van der Tak ontkent dat hij op eigen houtje geld heeft toegezegd. Hij zegt dat alle toezeggingen in het College van Burgemeester en Wethouders zijn besproken en er vervolgens over is besloten.

GBW

"Ik voel me genaaid," zegt Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland. "Vertel het eerlijke verhaal. Zeg gewoon dat er toezeggingen zijn gedaan in het verleden. Vanuit bestuurlijke verantwoordelijkheid ontkomen we er niet aan om die ton beschikbaar moet stellen, dat had ik liever niet gedaan, maar we moeten."

LPF

Ook Dave van der Meer van LPF Westland is verbijsterd: "Als je dan gewoon zelf als burgemeester naar een ambtenaar stapt en zegt: 'Maak effe 40.000 euro over', zonder dat het college daarover een besluit over heeft genomen, zonder dat de raad daar vanaf weet, ja, dat is natuurlijk 'not done'. En dat geeft ook aan wat er allemaal mogelijk was in de afgelopen 12 jaar."CDA


Ook het CDA heeft gereageerd op de kwestie Van der Tak. Voor die partij ligt de kwestie extra gevoelig omdat de oud-burgemeester lid is van het CDA. De christendemocraten zien verschillende versies over hetgeen besloten is in het college voorbijkomen. "Dat vraagt om verduidelijking," aldus fractievoorzitter Piet Vreugdenhil van het CDA. "Dat er iets niet helemaal goed is afgestemd binnen het college, lijkt echter wel duidelijk."

Categorieen:
WestlandPolitiek