Archief
Maasdelta

Maasdelta

Aanpassingen in toekomstig ouderencomplex mogelijk

Het is mogelijk om aanpassingen te doen in het nog te bouwen ouderencomplex op de hoek van de P.C. Hooftlaan en de G.A. Brederolaan. Zo kan er een grote recreatiezaal op de begane grond worden gecreëerd als er geen gezamenlijke ruimte op de eerste etage komt. Er blijft zo ruimte over voor in totaal 64 appartementen.

De inpandige recreatiezaal blijkt erg belangrijk te zijn voor de toekomstige bewoners, die nu nog in seniorencomplex De Vliet wonen. Een gebruiker van de recreatiezaal naast De Vliet sprak daarover in tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad over dit onderwerp. Het zou een goed middel zijn om eenzaamheid tegen te gaan, betoogden meerdere partijen.

Er is brede steun onder de gemeenteraadsfracties voor de realisatie van de recreatieruimte, al moet er dan wel duidelijkheid komen over wie die zaal gaat exploiteren. De gemeente draait op voor de kosten het realiseren van de ruimte. "Budgetneutraal kan dit niet," laat wethouder Keijzer weten. Hij neemt het verzoek van de raad mee naar het college en komt later met een voorstel voor de exploitatie.

Volgens een eerder plan zouden slechts 40 van de 110 appartementen van seniorencomplex De Vliet in Maassluis teruggebouwd worden op de locatie op de hoek van de P.C. Hooftlaan met de G.A. Brederolaan. Dat worden er met de nieuwe plannen dus 64. In 2019 start de bouw, de oplevering staat gepland voor begin 2020.

Categorieen:
Maassluis Politiek