Zondagvoetbal: Den Hoorn pakt eindelijk weer een driepunter

Alleen Den Hoorn kon drie punten bijschrijven. Westlandia haalde wederom op de valreep een punt binnen en VELO verloor een topper.

Derde divisie B

Voor de tweede keer op rij wist Westlandia in de slotfase een punt uit het vuur te slepen in een uitwedstrijd. Lang leek OFC drie punten in huis te gaan houden ondanks de kansen die de Naaldwijkse ploeg kreeg. Westlandia had eigenlijk met de drie punten richting sportpark De Hoge Bomen moeten terugkeren. OFC opende halverwege de eerste helft de score.Vlak voor rust kreeg Patrick Batist de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De keeper wist de inzet te keren. In de slotfase werd de druk opgevoerd door Westlandia. Dit leidde de gelijkmaker in. Doelman Edgar Leerdam wist de toegekende strafschop om te zetten in een doelpunt.

Na twee nederlagen op rij zonder een doelpunt te maken, wist Den Hoorn in eigen huis een comfortabele overwinning te pakken. De ploeg uit Midden-Delfland versloeg Hoogland met 3-1. Bij Den Hoorn was Anthony Sintniklaas de man van de wedstrijd. Hij wist alle drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. Hoogland opende in de tweede helft de score, waarna Sintniklaaas16 minuten nodig had om zijn hattrick te score.

Aan de Noordweg in Wateringen stond de topper tussen VELO tegen het ongeslagen Unitas op het programma. Na 90 enerverende minuten verliet de ploeg uit Gorinchem met een 3-1 overwinning het veld. De bezoekers kwamen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Na de pauze scoorde Jeffrey Beukenholdt de gelijkmaker. Unitas wist daarna nog twee keer tot score te komen.