Zaalhandbal heren: DIOS en Quintus winnen; Westlandia gelijk

DIOS en de reserves van Quintus maakten in deze speelronde geen fout en boekte de tweede overwinning in de tweede periodetitel. Westlandia haalde na twee nederlagen weer een punt.

DIOS ging op bezoek bij fusieclub Olympia'89/DOS'80. In 'de Mondriaanhal in Oss speelde de ploeg uit Midden-Delfland een wedstrijd op snelheid met een strek keepende Barry Duijndam en spelende Ruud de Jong. Het collectief van DIOS wist de verrassing van vorig seizoen de baas. Na een 18-11 voorsprong bij rust won DION met 30-24. De Jong werd topscorer met negen treffers.

De reserves van Wematrans/Quintus wisten hun koppositie te behouden. In de Amstelcampushal in Amsterdam versloeg de Heulse ploeg promovendus US. Na een 13-13 ruststand kwam na de pauze de wedstrijd echt op gang voor Quintus. Defensief stond de ploeg als een huis en pas na 18 minuten spelen in het tweede bedrijf kreeg Quintus de eerste tegentreffer te verwerken. Stan Zwinkels en Collin de Vette waren goed op schot in de met 30-20 gewonnen wedstrijd.

Hoofdklasse C

Een harde en spannende wedstrijd eindigde in sporthal De Pijl in een gelijkspel. WPK/Westlandia en sv Orion ontliepen elkaar weinig in de vierde speelronde. De eerste helft werd afgesloten met een gelijke stand: 13-13. Na de pauze keek soms de ene ploeg tegen een achterstand aan en daarna was dit weer andersom. Uiteindelijk sloten Westlandia en Orion af met een 24-24 gelijkspel. Bart de Snaijer en Paul de Snaijer waren het meest trefzeker.