Archief
Google Streetview

Google Streetview

GBW: Snel uitspraak college over detailhandel op Dorpskade nodig

GemeenteBelang Westland wil dat het college van B en W zich uitspreekt over de komst van detailhandel aan de Dorpskade in Wateringen. Weliswaar is het huidige provinciale beleid dat reguliere detailhandel alleen in de centra van dorpen kan komen, maar GBW zegt te hebben vernomen dat de provincie dat beleid wat wil verruimen. Maar ook als dat niet zo is, wil GBW snel een uitspraak van het college.

De reden is volgens de fractie gelegen in het feit dat een eerste besluitvorming over de ontwikkelingen aan de Dorpskade niet voor het derde kwartaal van 2018 wordt verwacht. Het meest in het oog springende plan is de ontwikkeling van woningen en een grote supermarkt op de bedrijfslocatie Abbink/CM Staal. Volgens GBW schort de projectontwikkelaar de uitwerking van het plan en het overleg over verwerving van gronden op, zolang onduidelijkheid bestaat over de slaagkans van hun initiatief. En dat leidt weer tot onzekerheid bij de bedrijven die er nu zijn gevestigd.

"Een langdurig planproces frustreert de betrokken ondernemers daarmee in hun bedrijfsvoering", aldus GBW. Daarom zou het volgens de fractie goed zijn als het college zich nu al uitspreekt over de wenselijkheid, mogelijkheid en eventuele condities van en voor het vestigen van detailhandel aan de Dorpskade. Dan weten ondernemers, ontwikkelaars, deelnemers aan het overleg en andere betrokkenen tenminste waar ze aan toe zijn.