Archief
Signbiblio

Signbiblio

COC Haaglanden stuurt aanbevelingen naar politieke partijen

De gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar naderen en dat is voor COC Haaglanden en het Delftse DWH reden voor een handreiking met aandachtspunten die belangrijk zijn voor onder lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI). Er staan aanbevelingen in over onderwerpen als onderwijs, veiligheid en ouderenbeleid.

De belangenverenigingen vinden dat een actief LHBTI-beleid nodig is. Ze wijzen daarbij onder meer op de uitslag van de jongerenenquête die GGD Haaglanden in 2016 publiceerde. Daaruit kwam naar voren dat ongeveer een kwart van de jongeren denkt dat LHBTI-leerlingen op hun school niet geaccepteerd zullen worden. En voor ouderen is het bijvoorbeeld belangrijk dat hulpverleners zich bewust zijn van het bestaan van seksuele diversiteit.



COC-voorzitter Arnout van Kooij: "De negen gemeenten van Haaglanden horen voor alle inwoners en bezoekers een veilige plek te zijn ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit. Want LHBTI-rechten zijn mensenrechten en gelden voor ons allemaal." In de loop van de verkiezingscampagne zullen COC Haaglanden en DWH via de eigen websites een overzicht geven van de LHBTI-punten in de verschillende programma's.

Categorieen:
Politiek