Archief
Maasdelta

Maasdelta

Bewonerscommissie blij met plannen seniorencomplex

Bewonerscommissie De Vliet is aangenaam verrast door de plannen van woningcorporatie Maasdelta. Volgens een eerder plan zouden slechts 40 van de 110 appartementen van seniorencomplex De Vliet in Maassluis teruggebouwd worden op een locatie in de buurt. Dat aantal is nu verhoogd tot maximaal 66. In 2019 start de bouw, de oplevering staat gepland voor begin 2020.

Het nieuwe seniorencomplex, komt net als het huidige gebouw, aan de P.C. Hooftlaan te staan, maar dan op de hoek met de G.A. Brederolaan. Om dat te realiseren moet eind 2018 op die locatie eerst een verouderd appartementencomplex tegen de vlakte. Het huidige ouderencomplex De Vliet ziet pas een sloopkogel op het moment dat het nieuwe gebouw in gebruik is genomen.

In de plannen voor het nieuwe het gebouw is ook een gezamenlijke ruimte op de eerste verdieping opgenomen. De vraag is nog wel of er een recreatieruimte, die ook door andere bewoners van de wijk kan worden gebruikt, terugkeert in het nieuwe pand. De mogelijkheid is er, al moeten er dan 2 tot 3 appartementen opgeofferd worden. De gemeente moet dit besluit nog nemen.

De bewonerscommissie wil snel duidelijkheid over de recreatieruimte en noemt het een gemiste kans van de gemeente dat er nog geen besluit over genomen is.

Categorieen:
Maassluis Algemeen