Archief
Google Streetview

Google Streetview

VVD kritisch over sloopproces schoolgebouw Spechtstraat

Hoe zit het met de vertraging van de sloop van het voormalige schoolgebouwtje aan de Spechtstraat in Maassluis? Dat wil de lokale VVD wel weten. De sloop zou stil liggen vanwege de vondst van asbest. Daarnaast vindt de fractie de communicatie rond de sloop ondermaats: "Behalve één brief met de aankondiging dat de sloop ging starten, heeft er totaal geen communicatie met omwonenden plaatsgevonden."

De partij wil van burgemeester en wethouders weten of er op voorhand wel onderzoek heeft plaatsgevonden naar de aanwezigheid van asbest en of vertraging niet voorkomen had kunnen worden. Voor de liberalen is ook niet helemaal duidelijk of er gezondheidsgevaar is voor de omwonenden, daar wil de fractie dan ook uitsluitsel over hebben.



De VVD wilde de sloop zo snel mogelijk laten plaatsvinden omdat ze bang zijn voor de aantrekkingskracht van een half gesloopt gebouw op vandalen en onruststokers. "Het is voor de omwonenden een raadsel wat er nu allemaal staat te gebeuren en hoe lang deze overlast nog zal aanhouden." De fractie wil dan ook op papier hebben hoe lang het sloopproces nog gaat duren en wat er in de tussentijd gedaan wordt om het terrein goed te beveiligen.

Het schoolgebouw, waar onder meer openbare basisschool De Westhoek en buitenschoolse opvang Doerak hebben gezeten, wordt sinds het begin van de zomer gesloopt. Het grootste gedeelte is inmiddels daadwerkelijk gesloopt, alleen de fundering is nog over.

Categorieen:
Maassluis Politiek