Archief

Nieuwbouw Wateringen-noord laat nog jaren op zich wachten

Het zal nog jaren duren voordat de eerste paal geslagen wordt van het nieuwbouwproject Wateringen-noord. Die nieuwbouwwijk is gesitueerd tussen de Poeldijkseweg, Ambachtsweg en Erasmusweg, ook wel bekend als 'Tuin van der Lely'.

Woensdagavond presenteerden ambtenaren de huidige stand van zaken. De gemeente mikt op zo'n 450 tot 500 woningen in het gebied, maar dat aantal is allerminst zeker omdat mogelijk ook de hoogte in wordt gebouwd.

In het gebied zitten vier grondeigenaren (gemeente, BPD, Staedion en Weboma) met elk eigen belangen. De gemeente gaat nu uit van een ontsluiting op de Poeldijkseweg en een calamiteitendoorgang op de Ambachtsweg. Veel raadsfracties vonden één ontsluiting echt te weinig, zij willen aanvullend onderzoek naar ontsluiting op bijvoorbeeld de Erasmusweg. In de plannen is geen school opgenomen.

De gebiedsvisie ligt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2018 op tafel, "maar dat is een spannende planning", aldus de ambtenaren. Na het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure is de start bouw dan op z'n vroegst in 2019 / 2020.In de gemeente Westland worden de komende jaren circa 5.000 aardgasloze woningen gebouwd. Het nieuwbouwproject Wateringen-noord valt daar ook onder.