Archief

In het OchtendMagazine: D66 Maassluis over gratis Wi-Fi en Vitis Welzijn heeft weer drie vacatures

In het OchtendMagazine op WOS Radio hadden we het vanmorgen met D66 steunraadslid Bert de Reuver over subsidies voor het aanleggen van een gratis te gebruiken draadloos internetnetwerk voor bijvoorbeeld de binnenstad van Maassluis. Ook belden we met Marjan de Groot over de planning van Theater Koningshof en spraken we met Gemma van Winden-Tetteroo over wat er in de Schakel Midden-Delfland staat.

D66: 'Wees er snel bij voor gratis draadloos internet'

D66 Maassluis wil nu toch echt wel eens weten of het Maassluise college van burgemeester en wethouders het ziet zitten om een subsidie aan te vragen voor het aanleggen van een gratis te gebruiken draadloos internetnetwerk voor bijvoorbeeld de binnenstad van Maassluis. Volgens de democraten moet Maassluis er snel bij zijn omdat eind dit jaar begin volgend jaar de pot van in totaal 120 miljoen euro wordt verdeeld. We belden met D66 steunraadslid Bert de Reuver.



Wouter van Vitis Welzijn heeft weer verschillende leuke vacatures

Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Wouter heeft weer drie bijzondere vacatures opgezocht.



Gemma van Winden-Tetteroo van de Schakel Midden-Delfland verteld ons wat er in de krant staat

Gemma van Winden-Tetteroo vertelt ons elke donderdag wat er in de Schakel Midden-Delfland staat. Zo staat de krant nu bijvoorbeeld in het teken van 1DagNiet.



Marjan de Groot van Theater Koningshof over de planning van de maand november

Elke donderdagmorgen bellen we met Marjan de Groot van Theater Koningshof over de planning van het theater. November is een drukke maand voor het theater en er is weer genoeg te doen. Zo komt er bijvoorbeeld een chefkok langs woensdag 1 november.



In Westland actieve fietsendievenbende opgerold

De politie heeft woensdag een Poolse fietsendievenbende opgerold die ook in Westland actief was. Op verschillende plekken in het land deden agenten invallen in loodsen waar fietsen werden opgeslagen. Bij een loods in Den Haag zijn twee mannen aangehouden. In Schiedam werden ook enkele mannen opgepakt. Verder is een busje met gestolen fietsen in beslag genomen.



Ambitieus project: 'drie vliegen in één klap' rondom Opstalweg

De gemeente Westland wil vanaf 22 november een krachttoer gaan uithalen op en rondom de Opstalweg in Naaldwijk. In een periode van vier weken moet het CO2-netwerk van Ocap voltooid worden, moet deze weg over de gehele linie verkeersveiliger gemaakt worden en moet ook de gevaarlijke kruising met de Geestweg onderhanden genomen worden.



Extreem rustig op kermis Schipluiden

Na jaren van afwezigheid keert deze week de kermis in Schipluiden terug. Maar de organisator betwijfelt of er volgend jaar weer attracties in het dorp staan. Woensdagmiddag, toen de scholen dicht waren, was het er extreem rustig.



Poll

D66 Maassluis wil dat de gemeente zich aanmeldt voor EU subsidie voor gratis, openbare Wi-Fi in bijvoorbeeld voor de binnenstad van Maassluis. Wil jij deze gratis Wi-Fi?