Archief

Fantaseren over een Woudtse Wielerronde

Wateringer Frans van der Meer presenteert vrijdagmiddag zijn derde boek. Waren de eerste twee kinderboeken, gaat het nu om een sportfantasie met als titel 'De Woudtse Wielerronde'.

De bron van het verhaal ligt bij een groep wielrenners van gevorderde leeftijd. Velen van hen hebben al jaren de fiets in de knotwilgen moeten hangen, maar een deel van de groep fietst nog stug door. Wekelijks komen zij in koffiehuis 'De Hooiberg' in 't Woudt bijeen om herinneringen op te halen. "Fietsen zit hen in het bloed en in de botten", aldus Van der Meer. Op zekere dag komt één van hen met het voorstel om een echte wielerronde bij 't Woudt te organiseren. Het plan wordt in eerste instantie resoluut van tafel geveegd.

Van der Meer (73), zelf beslist geen wielrenner, geniet iedere week opnieuw van de verhalen die hij daar aan tefel hoort. Voor hem inspiratie voldoende om er een boekje (64 pagina's) over te schrijven.

De boekpresentatie, die vanzelfsprekend in 't Woudt wordt gehouden, is vrij toegankelijk en begint vrijdagmiddag om 15.00 uur.

Categorieen:
Wateringen Sport