Archief
Signbiblio

Signbiblio

D66: 'Wees er snel bij voor gratis draadloos internet'

D66 Maassluis wil nu toch echt wel eens weten of het Maassluise college van burgemeester en wethouders het ziet zitten om een subsidie aan te vragen voor het aanleggen van een gratis te gebruiken draadloos internetnetwerk voor bijvoorbeeld de binnenstad van Maassluis. Volgens de democraten moet Maassluis er snel bij zijn omdat eind dit jaar begin volgend jaar de pot van in totaal 120 miljoen euro wordt verdeeld.

Vorig jaar heeft de partij er al vragen over gesteld, waarop b en w antwoordde uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Vooralsnog heeft D66 van die toezegging, die ruim een jaar geleden is gedaan, niets gehoord. "Maar als Maassluis dit wil, moeten we er snel bij zijn. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt," stelt steunraadslid Bert de Reuver. De partij heeft daarom nogmaals vragen gesteld aan het college.

Eerder is er al in overleg met het Stadshart Maassluis gekeken naar gratis draadloos internet in de binnenstad, maar dit bleek te duur voor de betrokkenen. Door een aantal winkels en horeca-gelegenheden wordt er overigens al draadloos internet aangeboden.

Categorieen:
Maassluis Politiek