Archief

Vanochtend in het OchtendMagazine: thema Varend Corso 2018 bekend en weer een Oud en Nieuw feest in De Lier

In het Ochtendmagazine op WOS Radio belden we vanmorgen met Kate van Elswijk van Westlandtheater De Naald, Jan Verheij van het Varend Corso vertelde over het thema van volgend jaar en er is sinds lange tijd weer een Oud en Nieuw feest in De Lier.

Thema van Varend Corso 2018 bekend gemaakt

Vanochtend spraken we met Jan Verheij van het Varend Corso. Gisteravond werd tijdens de schippersbijeenkomst het thema gekozen voor komend jaar. Jan lichtte onder andere toe waarom het nieuwe thema 'Helemaal Hollands' zo toepasselijk is.



Aad Westdijk over de wijnoogst

Het is slecht weer geweest de afgelopen periode en Aad Westdijk van Mitra Monster vertelde wat dat betekent voor de Europese wijnoogst.



Kate van Elswijk over een speciaal evenement in WestlandTheater de Naald

Een drukke week deze week in de Naald, met onder andere een optreden van The Blues Brothers, het Rabo Talentenconcours en ook een speciaal evenement op vrijdag.



Weer Oud en Nieuw feest in De Lier

Goed nieuws voor als je naar een feest wilt gaan tijdens Oud en Nieuw in De Lier. Op Nieuwjaarsdag 2018 kun je daar terecht in de sporthal. Frank v/d Bos vertelde er meer over.



'Wielrenner niet schuldig aan dood 80-jarige fietser'

Een 21-jarige wielrenner uit Delft is niet schuldig geacht aan de dood van een 80-jarige fietser vorig jaar in Maasland. De twee kwamen vorig jaar juli in botsing op het pad langs de Trekkade. De rechter oordeelde dat niet duidelijk is, waar het ongeluk precies gebeurde en of de verdachte voldoende rechts reed.



Zwarte Piet in het Westland blijft zo zwart als roet

Over een maand zet Sinterklaas weer voet aan wal in onze regio. Wie rond die tijd een gekleurde Piet wil zien, zal naar de grote stad moeten gaan of de televisie moeten aanzetten. In bijna alle dorpskernen in onze regio is Zwarte Piet 'zo zwart als roet'. Alleen in Maassluis zijn dit jaar roetveegpieten aanwezig.



Poll

Begin 2019 kun je bij het foodpark in Den Hoorn niet alleen bij het wegrestaurant van Gordon een gezond vorkje prikken in zijn concept Blushing, maar ook een vette hap halen bij McDonald's of een pastagerecht bij Happy Italy. Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt.