Archief

Niet 40 maar 66 vervangende appartementen voor De Vliet

Niet 40, maar maximaal 66 appartementen gaat het nieuwe seniorencomplex De Vliet in Maassluis tellen. Dat is woensdag aan de bewoners van de het huidige complex bekendgemaakt in een bijeenkomst in de Immanuëlkerk. Ook is er plek voor een ontmoetingsruimte op de eerste verdieping voor de bewoners van het nieuwe gebouw.

Het college van B en W heeft inmiddels al ingestemd met dit plan van woningcorporatie Maasdelta. Het plan wordt later behandeld in de gemeenteraad. Er moet ook nog worden besloten over een ontmoetingsruimte voor wijkbewoners. Die zou op de begane grond kunnen komen, maar dit gaat wel ten koste van 2 tot 3 appartementen.

Maasdelta is met de plannen tegemoetgekomen aan de wensen van de bewoners en gemeente. Daarbij moest wel rekening worden gehouden met de ruimtelijke en stedenbouwkundige mogelijkheden. Op basis hiervan heeft

Maasdelta het plan, in overleg met de gemeente, aangepast.

Bewoners van De Vliet krijgen voor het verhuizen bijna drie jaar lang de tijd. Maasdelta gaat hen hierbij uitgebreid begeleiden. In januari hoopt Maasdelta inzicht te hebben in de wensen van de bewoners van De Vliet. Er zijn nu 110 woningen in de Vliet, iets meer dan de helft van de appartementen komt er volgens dit plan terug. Ook verhuizen er ouderen naar andere seniorencomplexen in de stad.

Categorieen:
Maassluis Algemeen