Archief
Google Streetview 2

Google Streetview 2

PvdA wil garanties voor sociale huur in gemeentekantoor

De PvdA-fractie in de Westlandse gemeenteraad wil de garantie dat er voor langere tijd sociale huurwoningen komen in het voormalige Wateringse gemeentekantoor aan de Dorpskade. Eerder deze maand werd bekend dat de gemeente het kantoor wil verkopen aan de Haagse ontwikkelcombinatie New Lake 19.

De PvdA is er blijkbaar niet gerust op dat er ook daadwerkelijk sociale huurwoningen komen. De fractie wil van het college weten welke afspraken daarover zijn gemaakt met de koper. En denkt daarbij onder meer aan de termijn waarbinnen "de wooneenheden in de sociale huursectorgeƫxploiteerd moeten worden". Als die afspraken er niet zijn, dan moeten die er volgens de PvdA alsnog komen.

Ook vraagt de fractie of er niet is overwogen een erfpachtconstructie met de koper overeen te komen. "Een dergelijke constructie geeft enige zekerheid over de duurzaamheid van het nu door de gemeente beoogde doel: sociale huurwoningen met behoud van maatschappelijke functies zoals de voormalige raadszaal en de bibliotheek."