Zaterdagvoetbal: Maasdijk en Lyra winnen derby in blessuretijd

De derby's leverden weer veel spektakel op. Maasdijk en Lyra wonnen in blessuretijd van respectievelijk KMD en MSV'71. Sportclub Monster veroverde de koppositie van VELO. Schipluiden won nipt van Verburch. MVV'27 won zuinig en Naaldwijk kwam niet verder dan een puntendeling. Quintus wist eveneens tot winst te komen.

Maasdijk vierde de eerste overwinning van het seizoen. Aan de Lange Kruisweg wist de thuisploeg de derby tegen KMD winnend af te sluiten: 2-1. Hans Bergwerff was in de blessuretijd de matchwinner. Hij scoorde vanuit een corner van Kees van der Hout, die net was ingevallen. Maasdijk opende in de eerste helft de score, dankzij een treffer van Lars van der Berg. Na de pauze bracht Jesse de Waard de Wateringse ploeg langszij. Met nog ruim een kwartier spelen werd bij Maasdijk invaller en debutant Lars Bentvelzen met een rode kaart van het veld gezonden. In een spannende slotfase kon KMD niet profiteren van een man meer op het veld. KMD leed de derde nederlaag op rij.

De eerste nederlaag betekende voor VELO ook verlies van de koppositie. Tegenstander sportclub Monster veroverde de koppositie door de vierde keer op rij de volle buit te pakken. Op sportpark Polanen was in de eerste helft niet gescoord. Na de pauze opende VELO de score. Mick van Elswijk benutte een toegekende strafschop. Frank van der Deijl bracht de thuisploeg langszij. De winnende treffer voor sportclub Monster kwam op naam van Mike Peereboom: 2-1.

Degradant Lyra bleef ook in wedstrijdronde vijf ongeslagen. In Maassluis wist de Lierse ploeg nipt te wonnen van promovendus MSV'71. De eerste helft werd doelpuntloos afgesloten. Robin Vijverberg bracht Lyra op een 1-0 voorsprong. Said Rian wist MSV'71 op gelijke hoogte te brengen. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd scoorde Mark Dukker de winnende treffer voor Lyra: 2-1.

Waar Schipluiden voor de tweede keer dit seizoen won met 3-2 daar verloor Verburch met dezelfde cijfers in even zovele wedstrijden. Op sportpark Keenenburg opende Jim van den Bos de score voor de bezoekers. Na ruim 17 minuten spelen in de tweede helft kwam Schipluiden langszij dankzij een treffer van Bart Boks. Daarna wisten Chris van Beurden en Martijn van Dorp een 3-1 tussenstand op het scorebord te zetten. In de blessuretijd scoorde Wesley Vollebregt de aansluitingstreffer. Daarna floot de arbiter af, die ook nog de assistent-scheidsrechter van Schipluiden had weggestuurd.

Duindorp lijkt moeilijk te verslaan door een regioploeg. Voor de vijfde keer op rij eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Achtereenvolgens VELO (0-0), Verburch (2-2), Schipluiden (2-2), MSV (0-0) en nu ook Naaldwijk kwamen niet verder dan een puntendeling tegen Duindorp.Op sportpark De Hoge Bomen herstelde Naaldwijk zich wel van de ruime nederlaag van vorige week, maar kon de defensie van Duindorp niet slechten.

Voor de derde keer dit seizoen wist MVV'27 de defensie gesloten te houden. Tegen Ariston'80 was één treffer voldoende om de tweede overwinning van het seizoen met 1-0 binnen te halen. Ariën Oprel was de enige doelpuntenmaker van de middag.

Vierde klasse D

Na twee wedstrijden zonder overwinning wist Quintus de tweede zege van het seizoen binnen te halen. In Zoetermeer won de Heulse ploeg met 4-2 van FC Ooosterheem. De ruststand was 2-1 in het voordeel van Quintus.