Facebook Quintus

Zaalhandbal dames: Quintus verliest topper van VOC

Quintus moest de eerste nederlaag incasseren en deed dat tegen de landskampioen. De reserves van Westlandia wonnen voor het eerst dit seizoen.

De eerste topper dit jaar leverde voor Virto/Quintus geen punten op. Landskampioen Succes Schoonmaak/VOC bleek te sterk voor de Heulse ploeg. In sporthal Elzenhage won de Amsterdamse ploeg met 31-26.

De eerste helft ging gelijk op. De ruststand was 14-14. Na de pauze wist VOC een gaatje te slaan en leidde het met 19-16. Deze marge vervolgens voldoende voor de thuisploeg om de winst binnen te halen mede doordat Quintus moeite had om kansen te benutten. Met nog 12 minuten op de klok was de tussenstand 25-22 voor VOC. In de slotfase werd de marge nog een keer zeven doelpunten (30-23). De punten bleven in Amsterdam: 31-26.

De reserves van WPK/Westlandia wisten de eerste overwinning van het prille seizoen binnen te halen. In de Hertogshal in Rijpwetering was de Naaldwijkse ploeg te sterk voor ROAC. Westlandia won met 30-23.