Archief

Lucas Vos vertrekt bij Royal FloraHolland

Lucas Vos vertrekt na vier jaar als topman van Royal FloraHolland. De raad van commissarissen is voornemens om de huidige financiƫle topman Steven van Schilfgaarde per 1 januari 2018 te benoemen tot chief executive officer. Dit heeft het bedrijf vrijdag meegedeeld.

Vos vertrekt op eigen verzoek. Op de website van FloraHolland laat hij weten dat het bedrijf middenin een fase van 'operationalisering' zit. "Dat vraagt om een ander soort leiderschap. Dus kies ik ervoor om te gaan. Dat is goed voor Royal FloraHolland en dat is goed voor mijzelf."

Jack Goossens, voorzitter van de raad van commissarissen, zegt op de website dat Vos vier jaar verbinding heeft gebracht en richting gegeven in een tijd waarin het bedrijf dat nodig had. "Dat is van grote waarde geweest voor de coƶperatie. Lucas ziet zichzelf niet als de aangewezen persoon als het gaat om de implementatie van de strategie en hij maakt ruimte voor een nieuwe chief executive officer (CEO). Dat siert hem, als leider en als mens."

De ondernemingsraad van Royal FloraHolland is advies gevraagd over de benoeming. Over de opvolging van de chief financial officer zal in een later stadium een mededeling worden gedaan.

Categorieen:
Algemeen