Archief

In het Ochtendmagazine: Kate van Elswijk over planning bij De Naald en Karin Zwinkels is kandidaat lijsttrekker CDA Westland

In het Ochtendmagazine hadden we het vanmorgen met Aad Westdijk van de Mitra in Monster over de slechte wijnoogst van dit jaar en belden we met Karin Zwinkels over haar kandidaatschap om lijsttrekker van CDA Westland te worden.

Bestuur CDA Westland wil Zwinkels opnieuw als boegbeeld

Raadslid Karin Zwinkels is door het bestuur van CDA Westland voorgedragen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zwinkels stond bij de verkiezingen in 2014 ook op de posters als het gezicht van de partij. We belden met Karin om het over haar kandidaatschap te hebben.



Kate van Elswijk over de planning bij WestlandTheater de Naald

Het is herfstvakantie en dat wordt gevierd bij WestlandTheater de Naald! Zoals elke woensdag belden we weer met Kate van Elswijk over de planning bij de Naald. Deze keer ging het over wat we allemaal kunnen gaan doen, zien en beleven tijdens de herfstvakantie.



Aad Westdijk van de Mitra over de wijnoogst

Aad Westdijk praatte ons vanmorgen bij over de wijnoogst van dit jaar. Het was een slecht jaar om druiven te oogsten, maar met het mooie weer van de afgelopen tijd is het toch nog redelijk. Betekent helaas wel dat de wijntjes duurder gaan worden vanwege het verminderde aanbod. Kleine troost, ondanks het slechte oogstjaar zullen de wijntjes die gaan komen wel goed zijn qua smaak.



Kapster uit Maassluis wint weer grote prijs

Opnieuw heeft kapster Juliette den Ouden uit Maassluis een grote prijs gewonnen. Zondag won ze de derde prijs tijdens de AIPP AWARD. Dat is een grote kapperswedstrijd in Londen, waaraan 732 deelnemers uit 42 landen mee deden. We belden vanmorgen met haar om het te hebben over haar overwinning.



Vraagtekens blijven rondom vissterfte in Maassluis

Het zal mogelijk voor altijd gissen blijven naar de ware reden(en) van de massale vissterfte die zich afgelopen week in Maassluis heeft voorgedaan. Die conclusie kan worden getrokken uit een verklaring die het hoogheemraadschap van Delfland maandagavond heeft uitgegeven.



Oude tramstation Naaldwijk gerenoveerd en bijna weer open

Het oude tramstation van Naaldwijk gaat binnenkort open voor belangstellenden. Het monumentale, 110 jaar oude gebouwtje is helemaal gerenoveerd. Er zijn kantoren in gemaakt waar enkele bedrijfjes in zitten en de voormalige wachtruimte is omgetoverd tot een werkplek voor ZZP-ers, inclusief Wi-Fi en koffie.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Het belooft weer een mooie dag te worden met 19 graden, geen regen en weinig wind. Toch stuurt de gemeente Westland vanavond strooiploegen op pad. Dat klinkt heel vreemd, maar is het niet. De ploeg controleert namelijk of alles goed werkt en wegen begaanbaar zijn voor strooiwagens. "Winter is coming!", staat er bij op Twitter.

Hierdoor vroegen wij ons wel af of jij al zin hebt in de winter? Reageer op onze poll en laat het ons weten.