Zondagvoetbal: VELO laat hoge score achterwege

VELO won voor de tweede keer op rij en is nog ongeslagen. Westlandia kreeg weer een klap te verwerken en verloor voor de zevende keer op rij. Den Hoorn incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen.

Derde divisie B

Op sportpark De Hoge Bomen is het Westlandia niet gelukt om de tweede overwinning van het seizoen binnen te halen, ondanks de vele mogelijkheden die de ploeg kreeg. Promovendus Blauw Geel'38 ging met een 4-2 overwinning naar huis. Na ruim 26 minuten opende de thuisploeg de score. Patrick Batist scoorde uit een toegekende strafschop. Nog geen klokrondje later was de stand gelijk door Desley Schulders. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong, nadat een speler van Blauw Geel'38 de bal afpakte nadat hij niet genoeg afstand nam bij een vrije trap. Sander van Egmond zette de ruststand van 1-2 op het scorebord. Na de pauze kwam de thuisploeg snel langszij middels Anwar Beeldstroo. De ploeg zit in de hoek waar de klappen vallen en dat merkte ook Batist. Hij miste een strafschop bij een 2-2 tussenstand. Blauw Geel'38 scoorde twee keer. Danny Verbakel en Sam Strijbosch brachten de eidnstand van 2-4 op het scorebord.

VELO heeft nagelaten om tegenstander Delft een grote draai om de oren te geven. In Delft kwam de Wateringse ploeg twee keer tot scoren. Gezien de kansen had het aantal doelpunter minimaal vijf moeten zijn. De wedstrijd begon goed. Na 45 seconden stond de eerste Wateringse treffer al op het scorebord. Jeffrey Beukenholdt was de doelpuntenmaker. Op slag van rust verdubbelde Cem Sahin de marge en zette de 2-0 ruststand en dat bleek later ook de eindstand op het scorebord. In de tweede helft liet VELO na om aan het doelsaldo te werken.

Den Hoorn leed de tweede nederlaag. In de uitwedstrijd tegen Spartaan'20 bleek de thuisploeg met 3-0 te sterk. Bij de ploeg uit Midden-Delfland lukte niet veel. Uit het niets opende Spartaan'20 na ruim 50 minuten de score. Na ruim 73 minuten kwam Spartaan'20 op een 2-0 voorsprong en twee minuten voor het verstrijken van de officiƫle speeltijd werd de laatste treffer van de wedstrijd gescoord.