Archief
Paul Vis archieffoto DIOS verdedigt tegen Quintus

Paul Vis archieffoto DIOS verdedigt tegen Quintus

Zaalhandbal heren: reserves Quintus grijpen naast periodetitel

In de eerste divisie werd de eerste periodetitel gewonnen door WHC. De Wings Hermes Combinatie pakte de eerste prijs van het seizoen door in eigen huis af te rekenen met DIOS.

De ploeg uit Midden-Delfland kreeg eigenlijk te weinig, maar had dat aan zichzelf te wijten doordat de kansen niet werden benut. In de eerste helft vergat DIOS zes keer te scoren uit een één-tegen-één situatie met de keeper, daarnaast werd met scherp geschoten, want tot drie keer toe teisterde een aanvaller van DIOS de paal. De ruststand was met 11-6 in het voordeel va WHC, dat in eigen hal speelde. Verdedigend stond het wel goed bij DIOS, maar aanvallend liep het dus spaak. Na de pauze kwam DIOS terug tot een 16-13, waarna een break gemist wordt en WHC toch weer uit kon lopen en de winst naar zich toetrok met 21-16.

De reserves van Wematrans/Quintus moesten de wedstrijd tegen de reserves van Kras/Volendam winnen om nog kans te maken op de eerste periode. De Heulse ploeg begon een half uur eerder dan koploper WHC en had dus één opdracht en deze werd na een spannende wedstrijd ook volbracht. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. De ruststand was 14-15 in het voordeel van Quintus. Na de pauze steeg de spanning langzaam naar een hoogte punt. Quintus wist uiteindelijk de overwinning naar zich toe te trekken met 31-20. Bob Kouwenhoven en Stefan van Meteren scoorden ieder vijf keer. Mitchel Verbraeken kwam tot vier treffers.



Categorieen:
Midden Delfland Sport