Archief

Onrust en verbazing bij PvdA over plannen Kerkpolder

PvdA Midden-Delfland is verbaasd en verontrust over de plannen die de gemeente Delft heeft voor bebouwing van het Kerkpoldergebied. De sociaaldemocraten hebben daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Het Delftse college wil volgens nieuwssite Indebuurt.nl een gedeelte van het bos weghalen en in plaats daarvan nieuwbouwhuizen en volkstuintjes neerzetten. In de plannen moet ook het zwembad tegen de vlakte, maar op een andere plek komt er een nieuwe.

De partij wil weten of het college op de hoogte is van de Delftse plannen en hoe het college hierover denkt. Ook wil de fractie weten waar precies de grens ligt van het Delftse en het Midden-Delflandse grondgebied en of het college in gesprek is met Delft over de plannen. En: "Wat zou dit betekenen voor de aanwezige sportterreinen?"

Volgens de PvdA is de kerkpolder is niet alleen "een uniek groen gebied dat veel gebruikt wordt door Delftse en ook Midden-Delflandse bewoners. Het vormt ook een buffer tussen stad en platteland en is recreatie van grote betekenis en dicht bij huis."