Archief

Westlandse Boa's mogen niet bekeuren

De 28 processen-verbaal, die de Westlandse Boa's sinds 1 augustus hebben uitgeschreven, worden geseponeerd. De opsporingsambtenaren waren niet bevoegd om de bekeuringen uit te schrijven. Dat schrijft burgemeester Van Ardenne in een memo aan de gemeenteraad.

Het besluit dat de Boa's opsporingsbevoegdheid geeft, verliep op 1 augustus en "als gevolg van personele wisselingen" is de aanvraag bij het ministerie van Veiligheid en Justitie niet op tijd ingediend. De politie en de Boa's zijn geïnformeerd over het ontbreken van de bevoegdheid tot bekeuren.

Eind augustus is het verzuim aan het licht gekomen, schrijft Van Ardenne. Daarop is direct een aanvraag voor een nieuw besluit gedaan. Het is zeker dat de vijfjarige vergunning zal worden verleend, maar het is nog onduidelijk wanneer die afkomt.

De fractie van Westland Verstandig, die het memo vrijdag naar buiten bracht, wil weten wie voor de 'blunder' verantwoordelijk is en wil de zaak in de gemeenteraad aan de orde stellen. CDA-fractievoorzitter Vreugdenhil heeft zich hierbij aangesloten.

Categorieen:
Westland Politiek