Archief
Roy Storm

Roy Storm

Gemeente steekt twee ton in opening World Horti Center

De gemeente Westland wil 200.000 euro beschikbaar stellen voor de opening van het World Horti Center in Naaldwijk begin volgend jaar. De helft daarvan is voor Kwekers in de Kunst, het voormalige Dario Fo. Die moet voor dat geld rond de opening een 'community art project' uitvoeren. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds in gang gezet.

Dit blijkt uit de zogeheten ProRap 2017, waarin het college de wijzigingen op de begroting laat weten, en uit de begroting voor 2018. Eind deze maand komen beide stukken in de raadscommissie EFO aan de orde. De fractie van GemeenteBelang Westland wil daar niet op wachten, maar wil voor die vergadering een nadere toelichting van het college.

De komst en de waarde van het WHC staat buiten kijf, maar volgens fractievoorzitter Remmert Keizer is twee ton voor een opening wel wat overdreven. Ook de timing van de opening, 7 tot 10 maart, vindt hij wat ongelukkig. "Graag vermijden wij de mogelijke belangenverstrengeling met de komende campagnes voor de aanstaande verkiezingen van de gemeenteraad". Die verkiezingen zijn op 21 maart.

Het college wil 100.00 euro uittrekken voor wat in de nieuwe begroting de opening en de positionereing van het World Horti Center wordt genoemd. Het geld voor Kwekers in de Kunst is het gevolg van een door de gemeente gedane toezegging, toen in 2015 Dario Fo failliet ging en later als Kwekers in de Kunst een doorstart maakte. De 'kwekers' treden nu vooral in het Haagse Zuiderstrandtheater op.