Heren Quintus geven goed partij tegen landskampioen

De vooruitgeschoven wedstrijd tussen OCI/Lions en Wematrans/Quintus werd gewonnen door de regerend landskampioen. In de Eekhouthal in Kwintsheul won de Limburgse formatie met 33-26.

In de eerste helft had OCI/Lions het voordeel van een kleine voorsprong. Wematrans/Quintus gaf goed tegenstand waardoor een aantrekkelijke wedstrijd ontstond. Beide ploegen kregen kansen, waar Lions deze wel benutte, had de thuisploeg moeite om de kansen af te maken. Na een kwartier spelen stond een 9-6 voorsprong voor de bezoekers op het scorebord. Deze marge bleef voor Lions ook in de laatste 15 minuten van het eerste bedrijf bestaan. De ruststand was 18-13 in het voordeel van Lions.

Na de pauze was Quintus scherp uit de kleedkamer gekomen en de thuisploeg wist binnen 17 minuten spelen de spanning terug te brengen. Lions had nog een voorsprong van twee doelpunten: 22-24. Dit werd er zelf één (24-25) en met nog tien minuten te spelen was de spanning aanwezig. Vervolg kon dit niet krijgen. Lions temporiseerde en profiteerde van afspeelfouten bij de thuisploeg en bracht de marge weer naar vier (25-29) en met nog ruim vijf minuten te spelen was de wedstrijd gespeeld. Lions liep in de slotfase toch uit tegen een leeg gespeeld Quintus en won met 33-26.

Lions blijft ongeslagen koploepr met 12 punten uit zes wedstrijden. Quintus blijft hekkensluiter met nul uit zes. Volgende week zaterdag gaat Quintus op bezoek bij Fiqas/Aalsmeer.

Doelpuntenmakers: Lex Dofferhoff (6), Alex Koop (4), Rick van Ravensteijn (3), Max de Maat (3), René de Bakker (2), Collin de Vette (2), Ard Vollebregt (2), Niels van Lier, Chris de Bakker, Thijs van der Driest, Wesey Roeleveld.