Dames VELO en reserves door in bekertoernooi

Voor de dames stond deze week de voorronde van het regionale bekertoernooi op het programma. Het leverde overwinningen op voor VELO en de reserves van Quintus. De uiteindelijke winnaar van de regiofinale plaatst zich voor achtste finale van het bekertoernooi.

Veneco/VELO trof in de reserves van WPK/Westlandia een streekgenoot. In sporthal De Pijl was het een doelpuntrijke wedstrijd. Het publiek kreeg 66 treffers te zien. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen er een echte bekerwedstrijd van maakten. Tweede divisionist VELO was net iets scherper dan Westlandia, dat in de hoofdklasse uitkomt. Na de eerste helft had VELO een voorsprong van drie treffers: 20-17. In de tweede helft wist de Wateringse ploeg uiteindelijk met 36-30 te winnen.

De reserves van Virto/Quintus gingen op bezoek bij AJ Sports/Hellas. De Haagse ploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de eerste divisie en komen nu uit in de tweede divisie. Het in de eerste divisie uitkomende Quintus had de controle over de wedstrijd en leidde halverwege de wedstrijd met 12-6. Deze marge bleef in de tweede helft nagenoeg gelijk en werd aan het eind van de wedstrijd groter. Quintus won de streekderby met 24-16.

Naast VELO en de reserves van Quintus komt ook Westlandia uit in de volgende ronde van het regionale bekertoernooi. Het eerste team van Westlandia was vrij geloot.