Archief

In het Ochtendmagazine: Burgemeester Arnoud Rodenburg is jarig en we spraken met Cor Spruijt over Veilig Westland

In het Ochtendmagazine vanmorgen op WOS Radio belden we onder andere met de jarige burgemeester van Midden-Delfland en hadden we het met Jeroen Kuipers over de botsing vanmorgen op de Nieuweweg in Poeldijk.

Jeroen Kuipers over de botsing op de Nieuweweg in Poeldijk

De Nieuweweg in Poeldijk is in beide richtingen tijdelijk afgesloten geweest tussen de Voorstraat en de Paul Captijnlaan na een ongeval dinsdagochtend rond 07.00 uur. Bij het ongeluk zijn twee gewonden gevallen. Beiden zijn vervoerd naar het ziekenhuis. We belden met Jeroen die verdere details over het ongeluk wist.



De burgemeester van Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg, is vandaag jarig!

Vandaag is niemand minder dan burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland jarig! We hadden hem vanmorgen aan de lijn om hem even te feliciteren.





WV: 'Westland geeft te weinig regentonnen weg'

Dinsdag, op de Dag van de Duurzaamheid geeft de gemeente Westland de eerste 40 van de 200 te verdelen regentonnen weg. De fractie van Westland Verstandig vraagt zich af of dit er niet wat weinig zijn, zeker in vergelijking met een eerdere actie van buurgemeente Midden-Delfland.



Cor Spruijt over de aankomende aflevering Veilig Westland op WOS TV

Bij de politie is aandacht voor twee gestarte campagnes. De eerste daarvan is EDWARD. Edward is een mascotte die de politie geintroduceerd heeft op een basisschool in Wateringen. EDWARD is bedoeld om verkeersongelukken en daarmee ook verkeersdoden te voorkomen of in ieder geval heel erg te verminderen.

De tweede campagne is voor het werven van politievrijwilligers. Beide campagnes zullen verder uitgelicht worden op de aflevering Veilig Westland morgenavond op WOS TV.



Slachtoffer quad-diefstal in Maasland: "Dieven komen uit de buurt"

Kevin Ammerlaan uit Maasland baalt als een stekker. Zijn quad is vrijdagnacht gestolen. De dieven waren goed voorbereid, ze wisten precies waar het ding stond en braken in via de kas van het familiebedrijf aan de Kwakelweg.



Massale vissensterfte in Maassluis

Honderden vissen in de Zuidvliet langs de Doctor Kuyperkade in Maassluis zijn om nog onbekende reden dood naar de oppervlakte gedreven. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft maandagochtend monsters van het water genomen om te bekijken wat de oorzaak van de sterfte is.



Kluswoningen PWA-school opgeleverd

De zeventien kluswoningen in de voormalige Prins Willem Alexanderschool in 's-Gravenzande zijn vrijdag kaal opgeleverd. De kopers hebben een kamer gekocht die ze helemaal naar eigen smaak tot droomhuis kunnen vertimmeren.





Blauwe boei moet rotonde Vermeerlaan verfraaien

Maassluis is een rotondekunstwerk rijker. Op de rotonde op de Laan 1940-1945 met de Vermeerlaan is vrijdagochtend een blauwgeverfde boei geplaatst. De boei is ter beschikking gesteld door Rijkswaterstaat en moet de maritieme achtergrond van de stad verbeelden.