Archief
Tom van-Bemmel

Tom van-Bemmel

Waterschap: 'Raak water Zuidvliet niet aan'

Het Hoogheemraadschap van Delfland raadt mensen aan om het water in de Zuidvliet niet aan te raken. Het is nog onduidelijk wat de vissterfte in het Maassluise water heeft veroorzaakt. Het waterschap heeft metingen verricht, maar de uitslag daarvan laat nog op zich wachten.

Ook dode vissen moeten niet aangeraakt worden volgens Delfland: "Ziet u nog dode vissen? Meld deze bij ons!" Eerder op de dag zijn er pompen geplaatst om zuurstof aan het water toe te voegen. Op de nog levende vissen had dit direct een positief effect.

Aanvulling 20.30 uur

Het hoogheemraadschap meldt: "De pompen die langs de Zuidvliet in de binnenstad van Maassluis staan, blijven vanavond tot 22.00 uur doorpompen. Het zuurstofgehalte van het water in de Zuidvliet is nog altijd laag; pompen zorgt ervoor dat de vissen meer 'lucht' krijgen. Dinsdagochtend om 7.00 uur, zo is de verwachting, worden de pompen weer aangezet.

Het kan zijn dat omwonenden geluidsoverlast ervaren, wij vragen hiervoor begrip.Samen met de gemeente verrichten we nog onderzoek naar het lage zuurstofgehalte. De vissen kregen hier vanochtend opeens last van. Grote(re) vissen zijn daarom vandaag overgezet naar de Noordvliet, daar zit genoeg zuurstof in het water."

Categorieen:
Maassluis Algemeen