Archief

Oude woningen Maassluis tegen de vlakte

De oude en kleine huurwoningen aan de Jacob Catsstraat 1-32, Constantijn Huygensstraat 2-11 en Roemer Visscherstraat 1-15 in Maassluis gaan plat. Woningcorporatie Maasdelta heeft besloten de 57 huizen te slopen en er 64 vergelijkbare sociale huurwoningen terug te bouwen.

Eerder dacht Maasdelta nog aan renovatie, maar sloop en nieuwbouw bleek na onderzoek de enige reële duurzame optie. Zo zijn staan de woningen behoorlijk scheef omdat ze niet op een fundering van heipalen staan en liggen de woningen te laag ten opzichte van de straat.

De sloop en nieuwbouw van de woningen aan de Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat is in 2019 gepland. De betreffende bewoners verhuizen in het eerste kwartaal van dat jaar naar zogenoemde wisselwoningen. Vanaf het tweede kwartaal starten de sloop- en nieuwbouwwerkzaamheden. De bewoners kunnen naar verwachting begin 2020 naar de nieuwe woningen terugkeren.

De bewoners van de Roemer Visscherstraat zijn in het eerste kwartaal van 2020 aan de beurt om naar de wisselwoningen te verhuizen. Vanaf het tweede kwartaal vindt sloop en nieuwbouw plaats. Naar verwachting begin 2021 worden ook deze woningen opgeleverd.

De plannen van de woningbouwcorporatie zijn tot stand gekomen in samenspraak met Vereniging Bewoners Belangen Maassluis en de bewoners en omwonenden van de huizen die tegen de vlakte gaan. Eerder deze maand was er voor hen een bewonersbijeenkomst georganiseerd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen