Zaalhandbal heren: Westlandia opent competitie met overwinning

De twee regiovertegenwoordigers in de eerste divisie wisten tot winst te komen. Zowel de reserves van Quintus als DIOS wonnen hun thuiswedstrijd. Westlandia opende de competitie met een overwinning. Ook het derde team van Quintus behaalde een tweepunter.

De reserves van Wematrans/Quintus wonnen voor de vierde keer een competitiewedstrijd en houden hiermee druk op koploper WHC. De ploeg uit Loosduinen heeft voor alsnog één punt voorsprong in de strijd om winst van de eerste periode. In de Eekhouthal won Quintus het onderonsje met Sittardia 2. De wedstrijd was niet al te best, maar daar maalde niemand om. De ruststand was 11-11. Na de pauze wist Quintus in het eerste kwartier een voorsprong te nemen van drie treffers (16-13). Met nog acht minuten te spelen was de marge opgelopen naar vijf doelpunten (20-15). Daarna kwam Quintus nauwelijks meer tot score en deed Sittardia dat wel. Quintus won met 21-18. De reserves van Volendam zijn volgende tegenstanders.

DIOS won voor de derde keer op rij. In de Ballonhal was de ploeg uit Midden-Delfland sterker dan HaVas. De basis van de overwinning was het collectief en de sterke verdediging. De ruststand was 12-11 in het voordeel van DIOS. Na de pauze kwam HaVas er niet meer aan te pas en scoorde DIOS er lustig op los. De thuisploeg won met 32-22. Volgende week wacht de topper tegen koploper WHC.

Het derde team van Quintus behaalde de eerste overwinning van het prille seizoen. In de Eekhouthal ontving de promovendus de kampioen van het vorige jaar het derde team van Hellas. Gedurende de eerste helft bouwde Quintus langzaam een voorsprong op. De rust werd bereikt met een 18-11 voorsprong. Na de pauze verdedigde Hellas wat offensiever en daar had Quintus moeite mee. Toch scoorde de thuisploeg op belangrijke momenten goals via Roy van Kester en Luc van Steenbergen. Defensief hield Marco Dofferhoff enkele kansen van de bezoekers uit zijn goal. Het leverde uiteindelijk een 28-22 overwinning op. Witte Ster is de volgende tegenstander.

Hoofdklasse C

De doelstelling voor WPK/Westlandia is om het verloren gegane terrein na de degradatie dit seizoen recht te trekken. In de Sosefhal ontving de degradant de promovendus Saturnus'72. Tot opluchting van de Naaldwijkse aanhang leverde het eerste thuisoptreden twee punten op. Onder aanvoering van de gedreven spelende Thijs Groenewegen, Ivo Lockhorst en Sander de Snaijer won de thuisploeg met 31-26 van Staturnus'72. De ruststand was ook al in het voordeel van Westlandia: 19-12. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Leidsche Rijn op het programma.