Zaalhandbal: heren Quintus laten tegenstander ontsnappen

De druiven waren zuur voor de mannen van Wematrans/Quintus in de vijfde speelronde van de Bene-League, want na een goede wedstrijd tegen Sporting Nelo moest de Heulse ploeg toch nog genoegen nemen met een nederlaag waar een overwinning op zijn plaats was. De Belgische opponent trok in de absolute slotfase een 29-28 overwinning uit het vuur.

De wedstrijd tegen alweer de vierde Belgische tegenstander in de vijfde wedstrijd begon niet goed voor Quintus. Sporting Nelo kwam met 8-3 voor, maar verder liet Quintus het niet komen. De ploeg vocht zich terug in de wedstrijd en kwam bij 10-9 langszij en ging zelfs met een 13-12 voorsprong de rust in.

Na de pauze zette Quintus door en liep het uit naar een 20-14 voorsprong. De Heulse ploeg leek op weg naar de eerste punten in deze jaargang van de Bene-League. Helaas voor Quintus wist Sporting Nelo zich terug te vechten in de wedstrijd. Beetje bij beetje kwam de thuisploeg dichterbij. Met nog tien minuten te spelen was de marge geslonken tot één doelpunt (25-26). Een spannende slotfase volgde en met nog ruim twee minuten te spelen kwamen de Belgen op een 29-28 voorsprong. Dit bleek dus ook de eindstand te zijn.

Quintus blijft puntloos en hekkensluiter na vijf wedstrijden. Volgende week komt landskampioen OCI/Lions op bezoek in Kwintsheul