Zaalhandbal dames: Quintus wint eerste thuiswedstrijd

De twee selectieteams van Quintus wonnen hun wedstrijd. VELO en Verburch moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander.

De tweede competitiewedstrijd en eerste thuiswedstrijd leverde voor Virto/Quintus een ruime overwinning op. In de Eekhouthal ontving de Heulse ploeg Borhave, dat voor het tweede jaar op rij in de eredivisie speelt. Quintus hield de twee punten in eigen huis door een 31-24 overwinning.

Quintus had gedurende de wedstrijd de controle. De voorsprong na ruim 20 minuten spelen was vijf treffers (12-7). Het verschil liep aan het eind van de eerste helft terug. Borhave hield knap stand en Quintus leidde na de eerste helft met 15-12. De thuisploeg wist de marge van drie doelpunten in de openingsfase van de tweede helft vast te houden (17-14) en halverwege he tweede bedrijf was het verschil vijf doelpunten (22-17). De wedstrijd was beslist en in het laatste kwart wist Quintus de wedstrijd met zeven doelpunten verschil te winnen.

De volgende wedstrijd is over twee weken tegen landskampioen Succes Schoonmaak/VOC. Dit is de eerste echte krachtmeting voor de Heulse ploeg.

Na een spannende slotfase hebben de reserves van Virto/Quintus twee punten overgehouden aan het treffen tegen Klink Nijland/Kwiek. De Heulse ploeg opende sterk en had al snel een ruime voordelige marge (1-7) op het scorebord staan. Na de eerste helft leidde de Heulse ploeg met 14-10. Na de pauze kwam de thuisploeg in sporthal Tijenraan goed terug. Na ruim 40 minuten spelen was de tussenstand 14-15 en tien minuten voor tijd was de stand gelijk 20-20. In een boeiende slotfase hield Quintus het hoofd koel en won het met 22-21.

Zowel VELO als Verburch zijn na twee wedstrijden nog puntloos. Gezien het vertoonde spel van beide ploegen zullen de punten de komende weken wel komen.

De verste uitwedstrijd van het seizoen leverde voor Verburch geen punten op. Bij de fusieclub MIC (Marsna-Iason Combinatie) had de Poeldijkse ploeg moeite met het benutten van de kansen. In sporthal Marsane in Meerssen profiteerde de thuisploeg van het manco van Verburch. De ruststand was 13-8 in het voordeel van MIC. Na de pauze wist de thuisploeg deze marge te behouden en won het de wedstrijd met 23-19. MIC heeft nu vier uit twee wedstrijden. Verburch krijgt volgende week degradant United Breda op bezoek.

Veneco/VELO ging op bezoek bij de reserves van Succes Schoonmaak/VOC en zag de Amsterdamse ploeg er met de winst van door gaan. In sporthal Elzenhage speelde de Wateringse ploeg een goede eerste helft. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen gingen rusten met een 17-17 tussenstand. Na de pauze bleef VELO op het zefde niveau spelen en wist het zelfs een voordelige marge van drie doelpunten op te bouwen. In de slotfase profiteerde de Amsterdamse ploeg van enkele slordigheden van VELO, waardoor het de achterstand omboog naar een ruime voorsprong. VELO was in de slotfase niet bij machte om terug te komen. VOC won de wedstrijd met 34-27. VELO ontvangt volgende week BFC.