Archief
Bas Booister

Bas Booister

Proefwinkel HEMA geopend in Maassluis

HEMA-directeur Tjeerd Jegen heeft maandagavond samen met zijn moeder de nieuwe HEMA in winkelcentrum Koningshoek in Maassluis officieel heropend. De directeur kwam speciaal naar Maassluis omdat dit zijn oude woonplaats is en zijn moeder er nog steeds woont. Het meeste bijzondere aan de nieuwe HEMA, is dat het een 'proefwinkel' is.

De proef die gedaan wordt is het uitrollen van het internationale concept over grote winkels. De allereerste in Nederland was de vestiging in Tilburg en ook de vestiging in Veghel, Brussel en Antwerpen volgen binnenkort. Naast dat de artikelen nu op thema staan, is er ook een heus restaurant geopend, waar mensen de hele dag terecht kunnen. Het restaurant heeft iets weg van La Place, alles wordt er vers gemaakt.

Dat Maassluis als een van de eerste plaatsen in Nederland een HEMA volgens het internationale concept krijgt, heeft te maken met de verhuizing van de winkel binnen het centrum, waardoor deze sowieso vernieuwd moest worden en daarnaast vanwege de goede banden met de franchisenemer Rick van der Weijden, die ook de winkel in Hoek van Holland runt.

Voor wie zich afvraagt of de rookworst en tompouce het veld hebben moeten ruimen: "Nee, dat blijven voor ons vaste waarden, maar daaromheen is er veel veranderd," aldus Van der Weijden. Voor mevrouw Jegen, de moeder van de directeur was er maandagavond een verassing uit handen van de franchisenemer. Zij kreeg een pasje waarmee ze tot in de lengte der dagen gratis gebruik mag maken van het nieuwe restaurant.