Archief

Marco Bronswijk pakt NK-titel op werpvijfkamp

Marco Bronswijk (Olympus '70) is zondag Nederlands kampioen op de werpvijfkamp geworden in de categorie mannen 50-plus. De 's-Gravenzander boekte leeftijdrecords bij het discus- en het speerwerpen en kwam ook tot een nieuw puntenrecord op deze vijfkamp.

De titelstrijd in Zutphen begon verre van ideaal voor Bronswijk (50). Bij het kogelslingeren kwam hij na enkele foutpogingen alsnog tot een acceptabele 39.96 meter, maar wel met 160 punten achterstand op de koploper. Bij het kogelstoten (12.02 meter) hapte de 's-Gravenzander 120 punten van die achterstand af.

Daarna volgde het discuswerpen, waarop Bronswijk zijn persoonlijk 'Abraham'-record verbeterde tot 39.73 meter (was 38.13 meter). Hij neemt dan bij verrassing de leiding in het klassement. Het speerwerpen gaat daarna eveneens naar wens; het drie weken geleden geworpen record van 40.98 meter wordt nog eens aangescherpt: 41.34 meter.

Op het vijfde onderdeel, het gewichtwerpen, is zijn Groningse concurrent Onno Heerlien een stuk beter, maar Bronswijk weet de 'schade' te beperken door een afstand van 15.74 meter te overbruggen (Heerlien komt tot 17.21 meter). Na verwerking van die laatste uitslag blijkt Bronswijk een puntentotaal van 3.465 te hebben gescoord, waar Heerlien blijft steken op 3.420 punten. Dus goud voor de werptrainer van Olympus '70.

Categorieen:
's-Gravenzande Sport