Zaalhandbal heren: winst Quintus 2 in streekderby

De reserves van Quintus herstelden zich van de nederlaag tegen Aalsmeer 3 en wonnen ruim van Hercules. Het derde team van Quintus debuteerde met een knap gelijkspel tegen HVV'70.

Voor de tweede keer in even zovele wedstrijden pakten de reserves van Wematrans/Quintus de winst in een streekderby. Na de winst op DIOS in het openingsweekend volgde nu een ruime overwinning op degradant Hercules. In de Eekhouthal ging het in de eerste helft kwa score gelijk op. De ruststand was 13-13. Na de pauze opende Quintus sterk en leunde het op een solide dekking. Hercules kn weinig openingen vinden en aan de andere kant scoorde Quintus wel. Na ruim 45 minuten spelen was de tussenstand 23-17. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam de thuisploeg niet meer in gevaar en won het met 31-23. Wesley Roeleveld was goed voor zeven treffers. Rens Reijgersberg en Max van Zijdveld kwamen tot vier doelpunten.

Het derde team van Quintus wist in het openingsweekend een punt te pakken in de uitwedstrijd tegen HVV'70. In sporthal Vliethorst in Voorschoten was Quintus niet de mindere van de nummer twee van het afgelopen seizoen. De ruststand was 8-8. Na de pauze kwam Quintus op een 16-13 voorsprong, maar HVV'70 wist toch langszij te komen (16-16). In de laatste minuten van de wedstrijd scoorden beide ploegen nog twee keer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 18-18 gelijkspel.