Zaalhandbal dames: verlies VELO; winst Quintus 2

VELO hield aan de eerste thuiswedstrijd geen punten over. De Wateringse ploeg verloor van United Breda. De reserves van Quintus wonnen met gemak van Gemini.

De reserves van Virto/Quintus herpakten zich in de thuiswedstrijd tegen Gemini. Vorige week verloor de Heulse ploeg nog van DSVD, maar nu waren de bezoekers uit Zoetermeer kansloos in de Eekhouthal. In de eerste helft wist Gemini de schade nog redelijk beperkt te houden. Quintus leidde halverwege met 19-11. Na de pauze was het een ongelijke strijd. Quintus wist een gemakkelijke overwinning te boeken van 38-22 en handhaaft zich in de top vier.

Net als de andere twee streekgenoten kon Veneco/VELO in het openingsweekend tot winst komen. De Wateringse formatie moest de eer laten aan degradant United Breda. De eerste helft eindigde in het voordeel van de thuisploeg aan de Noordweg: 16-13. De bezoekers kwamen sterk uit de kleedkamer en wisten in de volgende 20 minuten een voorsprong op te bouwen van vijf treffers. Uiteindelijk won United Breda met 28-25. Volgende week speelt VELO tegen het reserveteam van VOC.