Veldkorfbal: ODO wint topper; CKC Maassluis blijft ook ongeslagen

ODO en CKC Maassluis blijven ook na speelronde vijf ongeslagen. ODO won de topper tegen GKV. CKC Maassluis zette de concurrentie op grotere afstand. Valto behaalde de eerste puntendeling. Dijkvogels en ONDO zijn het gevoel van winnen even kwijt en verloren voor de tweede keer op rij.

Overgangsklasse B

Valto heeft op sportpark De Zweth het eerste gelijkspel van het seizoen behaald. De Lierse ploeg hield na een spannend slot tegen Unitas/Perspectief een punt over, nadat de thuisploeg in de tweede helft vier treffers achterstand (15-19). Met nog ruim 15 minuten spelen was de achterstand gehalveerd (22-24). In de laatste negen minuten kwamen beide ploegen een gelijkspel overeen. Volgende week gaat Valto op bezoek bij Swift uit Middelburg.

Eerste klasse E

Voor de tweede keer op rij heeft ONOD In het stof gebeten. Op het Juliana sportpark bleek koploper Futura net te sterk. Futura won met 19-17 en wederom scoorde de thuisploeg zeventien keer net als een week eerder. Volgende week ontvangt ONDO wederom een topploeg uit deze klasse. Mede-koploper Tjoba komt naar 's-Gravenzande.

Tweede klasse H

ODO heeft de eerste topper van dit seizoen in winst omgezet. Op het eigen sportpark won de Maaslandse ploeg van mede-koploper GKV. ODO leidde na de eerste helft met 8-4. Na de pauze bleef deze marge bestaan. GKV leed met een 17-14 nederlaag de eerste nederlaag van het seizoen. Na vijf wedstrijden zijn ODO en Tilburg nog zonder puntverlies. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in Maasland.

Koploper CKC Maassluis heeft de voorsprong op de concurrentie vergroot. In een rechtstreeks duel met nummer twee DES wist CKC Maassluis de overwinning te pakken. Het verschil tussen de koploper en de runner-up bedraagt nu drie punten. Op het Wipperspark was alleen de eerste helft spannend. DES nam nog wel de leiding met 5-1, maar nog voor rust was dit gat gerepareerd en ging de thuisploeg met een 10-9 voorsprong de rust in. Na de pauze liep CKC Maassluis gemakkelijk weg van de tegenstander en won het de wedstrijd met 29-19. Korbatjo is volgende week in Maassluis de volgende tegenstander.

Derde klasse J

Voor de tweede keer op rij moest Dijkvogels de eer aan de tegenstander laten. In Rotterdam was koploper OZC een maatje te groot voor de Maasdijkse ploeg. OZC won met 26-12 en gaat samen met Ventura Sport aan de leiding. Dijkvogels heeft vier punten achterstand op deze twee ploegen. Volgende week kan Dijkvogels het zelfvertrouwen weer opkrikken als het weet te winnen van Gemini.