Zondagvoetbal: Den Hoorn begint debuut met zege

Den Hoorn heeft het debuut in de eerste klasse opgeluisterd met een overwinning. VELO kwam in de seizoensopening niet verder dan 1-1. Westlandia verloor wederom en zakt verder op de ranglijst.

Derde divisie B

Voor de eerste keer dit seizoenkwam Westlandia niet tot score. Jong Vitesse hield de nul tegen de normaal trefzekere Naaldwijkse aanval. Op sportcentrum Papendal incasseerde Westlandia al weer de vierde nederlaag op rij en dat is lang geleden dat dit gebeurde. Daarnaast heeft de ploeg de meeste tegentreffers. Bij Jong Vitesse was invaller Julian Calor de grote man. Hij was verantwoordelijk voor de eerste twee doelpunten. De laatste treffer viel op slag van het einde. Hidde van Dijk bracht de 3-0 eindstand op het scorebord. Westlandia staat nu op plaats vijftien en zal de komende weken punten moeten gaan pakken om uit de degradatiezone te geraken.

Eerste klasse B

Den Hoorn heeft een mooi resultaat behaald tijdens het debuut in deze klasse. In de eerste helft kreeg Den Hoorn tegen Delft de kans om op 1-0 te komen. Helaas wist oud-doelman van Den Hoorn Klaas van Baalen de inzet vanaf de strafschopstip van Anthony Sintniklaas te keren. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het elftal van Delft gereduceerd tot negen spelers. Twee spelers waren eraf gestuurd met rood. Nog geen drie klokrondjes later wist Youri Kooijmans eindelijk het net te vinden. Ruim een kwartier voor tijd pikte Anthony Sintniklaas toch een treffer mee. Hij zorgde voor de bevrijdende treffer. De 2-0 werd ook de eindstand.

VELO begon de competitie met een gelijkspel. Aan de Noordweg in Wateringen eindigde de eerste helft tegen BMT in 0-0. Na de pauze waren de enige twee treffers van de wedstrijd te zien. Michiel Draaisma scoorde voor de thuisploeg.