Archief

In het OchtendMagazine: WOS wint prijs en Heleen door in Boswachter Gezocht

In het OchtendMagazine blikten we natuurlijk terug op de uitreiking van de Olon Awards, waar de WOS in de prijzen viel voor het concept Week van het Werk. Verder spraken we Heleen Verduijn over haar deelname aan Boswachter gezocht, we spraken over stalking en we blikten terug op het sportweekend.

Westlandse de nieuwe boswachter van Texel?

Heleen Verduijn, onder meer actief voor de Westlandse Schaapskudde, heeft een grote droom: boswachter worden. Om die droom te verwezenlijken, doet de Naaldwijkse mee aan het programma 'Boswachter gezocht' van SBS6. Het programma, waar ook Natuurmonumenten aan meewerkt, zoekt een boswachter voor Texel. De opnames zijn al achter de rug, dus boerendochter Heleen kon op WOS Radio al vertellen hoe de tweede aflevering verliep.



Stefan van Eijk praat je bij over het laatste sportnieuws in de regio

Het was weer een druk sport weekend. Veel sporten zijn weer begonnen. De korfballers van promovendus Valto wisten niet te winnen van SKF, het werd 22-26. Natuurlijk is er ook gevoetbald, Excelsior Maassluis speelde zaterdag met 1-1 gelijk. En op zondag speelde Westlandia thuis tegen JVC Cuijk, en dat bleek nog een spannende wedstrijd.



Stalking: hulpverlener Ivonne vertelt wat je er tegen kunt doen

Circa één op de zes Nederlanders wordt op enig moment slachtoffer van stalking. Dit is vaak een verborgen probleem. Om slachtoffers zo goed mogelijk te kunnen helpen, krijgen alle hulpverleners van Wende op 11 september een training Eerste Hulp bij Stalking. Cleo Brandt en Bianca Voerman, recherchepsychologen en schrijvers van het gelijknamige boek, geven in de training praktische tips voor slachtoffers en hulpverleners om de controle over hun leven terug te krijgen en stalking te stoppen.





Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Een man in Maassluis heeft de politie gebeld voor een (giftige) spin. Bel jij de politie voor een spin?