Archief

In het OchtendMagazine: duurzame lezing over werk en kok wil meer samenwerking met telers

In het OchtendMagazine op WOS Radio blikten we vanmorgen vooruit op de Week van het Werk. Ook spraken we een Westlandse topkok over het gebruik van streekproducten. Kate van Elswijk besprak het programma voor de Naald.

Topkok Yuri Verbeek wil meer samenwerking tussen telers en koks

Het verhaal ging dat Westlandse koks eigelijk maar weinig streekproducten gebruiken, maar Yuri vindt dat op zich wel meevallen. Volgens Yuri is de afstand tussen telers en koks soms te groot. Hij denkt dat als de koks en de telers beter met elkaar communiceren, er grote stappen worden gemaakt in het Westland.





Edwin Zuidgeest van Patijnenburg over informatiemarkt Veilig en Gezond Werken

Als voorproefje voor de Week van het Werk, geeft Edwin Zuidgeest van Patijnenburg vanmiddag een presentatie op de informatiemarkt van Veilig en Gezond Werken. Hij zal vooral ingaan op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze informatiemarkt vindt plaats bij AC opleidingen. Voor meer informatie, zie: duurzaaminzetbaar.work.



Debjet en Spruijt en Opperman in De Naald

Aankomende week staat er weer veel op de planning in het WestlandTheater De Naald. Zo kan je woensdag 13 september naar De Blonde Jongens En Tim, kortweg DEBJET. Donderdag 14 september komt Marian Mudder en je kan ook altijd nog lekker naar films zoals Verschikkelijke Ikke 3, Une Vie, Una en Cars 3. Verder is er aanstaande zaterdag de theatervoorstelling Zij en Ik van Spruijt en Opperman. Genoeg te doen en beleven dus in WestlandTheater De Naald.



Vrouw uit Maasland overleden, politie zoekt getuigen

Zondag 11 juni trof de politie een zwaar gewonde vrouw aan in Maasland. De vrouw overleed later aan haar verwondingen. De partner van de vrouw is aangehouden. Een week na het incident belde iemand anoniem naar de politie, deze persoon had belangrijke informatie over de zaak. De politie wil graag met tipgever in contact komen.



Rustig dorpje 't Woudt locatie voor calamiteiten-oefening

Het normaal zo rustige 't Woudt was maandagavond de locatie voor een grootscheepse calamiteiten-oefening. Aan de oefening deden de brandweer, politie, ambulancediensten en de Gemeente Midden-Delfland mee. Door middel van oefeningen weten de hulpdiensten goed wat ze moeten doen bij echte calamiteiten. De kerk van 't Woudt stond centraal tijdens de oefening. Zo werd er gespeeld dat er een trouwerij was waarbij er brand uitbrak. De nooduitgang van de kerk zou daarbij geblokkeerd zijn. Inwoners van het dorp en leden van de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers (LOTUS) werden voor de oefening ingezet. Burgemeester Rodenburg licht toe waarom de oefening zo belangrijk is.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



De Week van het Werk komt eraan. Heb jij een leuke baan?