Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Rus en Lemoine stunten in dubbelfinale Bastad

Arantxa Rus en Quirine Lemoine hebben in het Zweedse Bastad voor een stunt gezorgd. Zij wonnen de finale van het damesdubbel in dit WTA-toernooi. De Westlandse Rus en haar Nederlandse teamgenote bedwongen de als vierde geplaatste Maria Irigoyen en Barbora Krejcikova. De setstanden waren 6-3, 3-6 en in de supertiebreak werd het 8-10.

Volgens de ranglijst bij het dubbelspel waren Rus en Lemoine de minderen. De Argentijnse Irigoyen stond als 86e genoteerd en de Tsjechische Krejcikova als 62e. Lemoine kwam aan de start als nummer 192 en Rus (die bij het enkelspel op positie 145 staat) als nummer 232.



In de eerste set namen hun tegenstandsters al snel een 3-0 voorsprong, waarna zij op 'reguliere' wijze naar 6-3 vervolgden. In de tweede set pakten Rus en Lemoine bij de standen van 1-2 en 3-4 een break, waarna zij de set wonnen met 3-6. In de supertiebreak namen de Nederlandsen een 2-6 voorsprong; de tegenstandsters kwamen terug tot 5-7 en later tot 8-9, maar toen volgde het beslissende punt voor Rus en Lemoine.

Categorieen:
Westland Sport