Archief
Signbiblio

Signbiblio

'Waarom moeten alle huisartsenposten in Maassluis op één plaats?'

De Verenigde Senioren Partij (VSP) zet vraagtekens bij het plan van fusieziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland om alle huisartsenposten in Maassluis op een centrale plek onder te brengen. De partij verwacht dat deze maatregel met name voor ouderen problemen gaat opleveren, omdat zij een grotere afstand moeten overbruggen.

"Ruim tien jaar geleden heeft al een concentratie van huisartsenposten plaatsgevonden in Huisartsen Onder Eén Dak (HOED). Voor veel inwoners betekende dit dat ze een grotere afstand moesten afleggen om hun arts te bereiken", aldus de VSP.

Plannen

Het ziekenhuis heeft de gemeente Maassluis eerder deze maand laten weten, dat besloten is om zijn huidige 'buitenpoli' in Maassluis te handhaven. "Daarbij hebben we tevens besloten over te stappen naar een nieuwe locatie, aangezien de huidige huisvesting niet meer voldoet. Naar ons idee is dit mogelijk door nieuwbouw te plegen op de huidige locatie dan wel een nieuwe locatie te betrekken", aldus het bestuur. Daarbij wordt tevens onderzocht of de drie in Maassluis gevestigde huisartsenpraktijken mede op die locatie kunnen worden gebundeld.

Het college van B en W reageerde positief op de plannen van 'Franciscus'. "In combinatie met de eerstelijnszorg (huisartsen) kan een kwaliteitsslag worden geleverd, die alle bewoners ten goede komt. Uiteraard zijn we benieuwd naar de wensen van de huisartsen en de voorstellen van het ziekenhuis", aldus het college.

Vragen

De VSP vraagt het college, waarom het beter is dat alle huisartsenposten op dezelfde plek worden gevestigd. Daarnaast hoopt de partij dat bij het kiezen van een nieuwe locatie voor de buitenpoli aan een centraal gelegen plaats gedacht wordt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen