Archief

In het OchtendMagazine: VTM Loop komt eraan en Harold de Duivenman op TV in Herexamen

In het OchtendMagazine op WOS Radio werd Harold de Duivenman uitgedaagd om mee te gaan doen met het WOS TV-programma Herexamen. We blikten vooruit op de VTM Loop en we blikten terug op de geslaagde Profronde Westland.

Harold de Duivenman in Herexamen op WOS TV

Hij is inmiddels een begrip in de regio: Harold de Duivenman. Elke vrijdagmorgen geeft hij op WOS Radio zijn visie op de duivensport en de rest van de wereld. Geregeld klaagt hij dat WOS TV te weinig aandacht besteedt aan zijn geliefde duivensport. Presentator Hildo wil dat graag goedmaken en heeft Harold daarom uitgedaagd om mee te doen aan het TV-programma Herexamen. Onder het toeziend oog van een strenge rijinstructeur zal hij opnieuw rijexamen gaan doen.



Zaterdag: de VTM Loop in Maasdijk

Zaterdag wordt in Maasdijk de VTM Loop gehouden. Volgens de organisatie is het de gezelligste hardloopwedstrijd van het Westland. Vind je 10 kilometer te ver, dan kan je meedoen met De 5 van Ruitenburg. De jeugd kan weer gezellig meedoen met de Beekenkamp. Ook zijn er wandelingen. Wij belden de organisatie.



Publiek enthousiast bij Profronde Westland

De Profronde Westland is donderavond gewonnen door Ramon Sinkeldam. De tweede plaats was nu voor Dylan van Baarle en op de derde plaats finishte Tom Dumoulin. Het jaarlijkse evenement werd voor de 45e keer gehouden en telde weer tienduizenden belangstellenden uit de wijde omtrek. Het publiek is enthousiast, wij namen een kijkje.



Wat doen we in de vakantie? Fruit plukken!

Hoe kom je met dit slechte weer je vakantie door? Door zelf je fruit te plukken bijvoorbeeld. Dat kan bij Plukkerij Framblij in Monster, waar veel mensen maar wat graag op pad gaan om hun mandjes te vullen. De jonge kinderen staan te trappelen om aan de slag te gaan en hun bakjes te vullen met zelfgeplukt fruit. Wij namen een kijkje.



Oud-misdienaar wil dat RK-kerk misbruik Poeldijk erkent

Een voormalige misdienaar uit Poeldijk hoopt dat de Rooms-Katholieke Kerk wil erkennen dat er in de jaren '60 andere, jonge, misdienaars zijn misbruikt door een priester. Jos de Brabander ontsnapte aan de ontucht, maar zeker vijf andere misdienaren niet. Vier van hen pleegden later zelfmoord. De Brabander vindt dat de kerk het aan de nabestaanden verplicht is om een gebaar te maken.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

De NS gaat reizigers voortaan genderneutraal aanspreken. Eerder deze week werd bekend dat ook de gemeente Amsterdam in uitingen geen 'dames en heren' meer gaat vermelden. Moeten de gemeentes in onze regio datzelfde gaan doen?