Archief
Leo de Jong

Leo de Jong

Sinkeldam zorgt voor vijf keer rood-wit-blauw op een rij in Wateringen

De Profronde Westland (voorheen Wateringse Wielerdag) is donderdagavond gewonnen door Ramon Sinkeldam. Toeval of niet: hij is daarmee de vijfde regerend nationaal kampioen die 'Wateringen' wint, na Johnny Hoogerland in 2013, Sebastiaan Langeveld in 2014, Niki Terpstra in 2015 en Dylan Groenewegen in 2016.

De tweede plaats was nu voor Dylan van Baarle en op de derde plaats finishte Tom Dumoulin, de plek die Sinkeldam vorig jaar innam. Het jaarlijkse evenement werd voor de 45e keer gehouden en telde weer tienduizenden belangstellenden uit de wijde omtrek.Een nieuw element was dit jaar de Sprintcup, een wedstrijd over twee ronden voor koppels die door loting waren aangewezen. Deze primeur werd in de wacht gesleept door Laurens ten Dam en Dylan van Baarle. Op de tweede plaats volgde het duo Tom Dumoulin en Lennard Hofstede en het brons was voor het 'Quatar-koppel' Niki Terpstra en Tom Leezer.

Eerder op de dag werd de koers voor Elite/Beloften gewonnen door Australiër Ayden Toovey. Beste streekrenner was 's-Gravenzander Joost van den Blink, die zevende werd.

Bij de Junioren ging de zege naar Maikel Zijlaard uit Rotterdam, met Honselersdijker Frank Stijger als beste coureur uit de regio op de zesde stek.

De wedstrijd voor Junioren werd een prooi voor Schiedammer Casper van Uden. Beste streekrenner was hier Quinten Buijs uit De Lier, die vijfde werd.