Archief
Carry Wilmink

Carry Wilmink

Kwist en Jongerius leiden in Runcircuit

Na zes wedstrijden heeft Patrick Kwist de leiding in het tussenklassement van het Agium Runcircuit. De Rotterdammer, die meeloopt in de categorie 45-plus, heeft weliswaar maar aan twee wedstrijden deelgenomen, maar wist die allebei te winnen. Mocht hij in het eindklassement opgenomen willen worden, dan zal hij ook de resterende drie wedstrijden moeten (uit)lopen.

Issak Berhane (senioren) uit Den Haag bezet met een gemiddelde score van 2 punten de tweede plaats. De eveneens Haagse Michael Megos (senioren, 2,5) heeft momenteel de derde plaats in handen.

Bij de vrouwen gaat de Wateringse Marlies Jongerius (35-plus) fier aan kop. Zij liep tot dusver vijf van de zes wedstrijden en wist die allemaal op haar naam te schrijven. Tweede staat de Honselse Carla Ophorst (55-plus, 1,8) en de Haagse Janna van Dijk bezet de derde plaats (senioren, 2,7).

5 kilometer

Het klassement van de wedstrijden over 5 kilometer wordt geleid door Deltenaar Mike Teekens. Nick van der Poel uit Bergschenhoek en Tom de Gelder uit Den Hoorn volgen op de tweede en derde plaats.

Bij de vrouwen staat de Ethiopische Fanos Tekle bovenaan. Het virtuele podium wordt gecompleteerd door de Haagse Elsbeth Ciesluk (tweede) en haar plaatsgenote Brigit Vanson (derde).

Puntentelling

Het Runcircuit werkt dit jaar met leeftijdscategorieën. De top 3 van elke categorie (junioren, senioren, 35-plus, 45-plus, 55-plus) valt in de prijzen.

Komende zaterdag volgt de zevende wedstrijd van het Agium Runcircuit. Dan staat de VTM Telecomloop in Maasdijk op het programma.