Archief
Archieffoto polikliniek Maassluis

Archieffoto polikliniek Maassluis

Onderzoek naar één locatie voor alle huisartsen in Maassluis

Er zal worden onderzocht of de drie in Maassluis gevestigde huisartsenpraktijken op één locatie kunnen worden gebundeld. Dit zou dan kunnen gebeuren in combinatie met een nieuwe buitenpoli van fusieziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland. Dit balletje is onlangs opgegooid door 'Franciscus'.

Het ziekenhuis heeft de gemeente Maassluis eerder deze maand laten weten, dat besloten is om zijn huidige 'buitenpoli' in Maassluis te handhaven. "Daarbij hebben we tevens besloten over te stappen naar een nieuwe locatie, aangezien de huidige huisvesting niet meer voldoet. Naar ons idee is dit mogelijk door nieuwbouw te plegen op de huidige locatie dan wel een nieuwe locatie te betrekken", aldus het bestuur.

Verkenning

Verder is met de vertegenwoordigers van de huisartsen afgesproken om te gaan verkennen of zowel de huisartsenzorg als de poliklinische functie op één locatie kan worden geconcentreerd. "Het combineren van poliklinische ziekenhuiszorg en eerstelijnszorg zou ons de mogelijkheid bieden om toekomstbestendige vormen van zorg in Maassluis verder te ontwikkelen", stelt Franciscus.

Het college van B en W is blij met de toegezegde handhaving van de buitenpoli in Maassluis, "zeker gezien het feit dat sluiting ook een optie is geweest". De door Franciscus nagestreefde gezamenlijke huisvesting met de huisartsen wordt ook positief begroet. "In combinatie met de eerstelijnszorg (huisartsen) kan een kwaliteitsslag worden geleverd, die alle bewoners ten goede komt. Uiteraard zijn we benieuwd naar de wensen van de huisartsen en de voorstellen van het ziekenhuis", aldus het college.

Categorieen:
Maassluis Algemeen