Archief

In het OchtendMagazine: Gondelvaart zoekt deelnemers en hoeveel drank mag je meenemen?

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen met de organisator van de Gondelvaart in De Lier. Ook namen we een kijkje bij het Westlandse kamerlid Arne Weverling. Een sommelier legde uit hoeveel drank je aan het eind van je vakantie mee mag nemen naar Nederland.

Gondelvaart De Lier zoekt meer deelnemers

De jaarlijkse Gondelvaart tijdens de feestweek van De Lier kan nog genoeg deelnemers gebruiken. Op dit moment staat de teller op 21, terwijl er vorig jaar 35 boten deelnamen. Vorig jaar kwam het aantal deelnemers ook laat op gang. Er volgde een hartenkreet van de organisatie, waarna de aanmeldingen binnenstroomde. We spraken erover met organisator Arco Poot. Wie mee wil varen, kan zich opgeven via gondelvaart@ocdelier.nl.



Hoeveel drank mag je meenemen uit het buitenland?

Om de vakantiesfeer na een vakantie in het buitenland in Nederland een beetje vast te houden, nemen velen hun favoriete vakantiedrankje uit het buitenland mee terug naar Nederland. Maar mag je aan het eind van je vakantie wel drank 'importeren' uit het buitenland. Binnen Europa gelden er andere regels dan buiten Europa. Wijnsommelier Aad Westdijk van de Mitra in Monster legt de regels uit.



Nieuw terras in tien minuten gefinancierd door crowdfunding

Dankzij crowdfunding heeft strandclub Zwoel in Hoek van Holland 75.000 euro ingezameld. De eigenaren van de strandclub hadden geld nodig voor een nieuw terras. En dat was met crowdfunding in tien minuten gepiept. Zwoel overtuigde 145 investeerders. De toegezegde bedragen variëren van 250 euro tot 10.000 euro.



Op bezoek bij Arne Weverling in de Tweede Kamer

Arne Weverling zit helemaal op zijn plek in de Tweede Kamer. De rasechte Westlander zit sinds de verkiezingen in maart in de Tweede Kamer voor de VVD. Weverling heeft een mooie lichte ruimte gekregen in een hoekje van het Kamergebouw, met uitzicht op politiek café Dudok. Wij zochten hem op in Den Haag.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend is er weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio 87.6 FM.