Archief

In het OchtendMagazine: Politie waarschuwt na 'succesvolle' nacht

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met politiewoordvoerder Cor Spruijt over woninginbraken en velgendieven. We blikten terug op de eerste dag van de Strandzesdaagse en we namen een kijkje in Hoek van Holland, waar regelmatig Albanezen buiten slapen.



Politie waarschuwt na 'succesvolle' nacht

Tot de politie eenheid Den Haag behoren niet alleen Westland en Midden-Delfland. Het gebied loopt tot bijna bij Zandvoort. In de nacht van maandag op dinsdag heeft de eenheid goede zaken gedaan; er werden in totaal vijf woninginbrekers aangehouden. Eén daarvan werd in Den Haag met een hoogwerker van het dak gevist. De inbrekers werden allemaal ten noorden van het Westland gepakt. In Westland en Midden-Delfland werden geen inbrekers gepakt. Toch roept de politie op alert te zijn: "Bel bij verdachte situaties direct 112."



Zorgen om buiten slapende Albanezen in Hoek van Holland

Het is lastig om het probleem van buiten slapende Albanezen in Hoek van Holland aan te pakken. Dat zegt de gebiedscommissie van de badplaats. Steeds vaker komen er meldingen binnen van mensen die buiten slapen en daarbij de nodige rommel achterlaten. De Albanezen hebben slechts één doel voor ogen. De kans afwachten om illegaal over te kunnen naar Engeland. Burgemeester Aboutaleb heeft aangegeven zich persoonlijk in te zetten voor het probleem. Dit najaar reist hij af naar Albanie om Albanezen te ontmoedigen om naar ons land te komen. In de tussentijd vraagt Ineke Vos van de gebiedscommissie om meer toezicht en handhaving.





Strandzesdaagse druilerig gestart


Gisteren is de Strandzesdaagse gestart. Ruim 700 wandelaars lopen in zes dagen van Hoek van Holland naar Den Helder. Wij blikten terug op de eerste dag. De start om 8.00 uur verliep droog, maar binnen een uur begonnen de eerste buien alweer te vallen. Voor de wandelaars maakt het weinig uit, "want het is hier een grote familie", aldus een loopster uit het Gelderse Zutphen.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Heel veel mensen zijn met vakantie. Bij veel bedrijven moet het werk gedaan worden met minder mensen. Baal je ervan dat al je collega's op vakantie zijn? Of vind je het juist lekker?